Az Érdet körbevevő természet lenyűgözött minket.

Védjük meg közösen ezt a páratlan értéket!

Most és az eljövendő generációkon át.

POLGÁRI TERMÉSZETŐRSÉG

CSAPATUNK

Zsolt

Az Érdi Polgári Természetőrség megszervezője és jelenlegi vezetője. Működési területe főleg Felső-Parkváros Levendulás, Biai-erdő, Róka-hegy térségekre terjed ki, mely területeken felel a természetvédelmi és turisztikai fejlesztésekért, valamint a szervezet kapcsolatrendszerének a bővítéséért.

Zsuzsi

Naponta járom és csodálom az Érd körüli erdőket, élővilágot. Lenyűgöz, ahogy mindig más arcát mutatja a táj, ahogy kibújnak a leánykökörcsinek, hogy napközben is sok állatot látni. Akkor kezdtem el igazán érdinek érezni magamat, amikor elkezdtem tenni érte és részt venni a polgári természetőrség programjain.

Matyi

„Aki a természetben jár, sosincs elkésve.”

Sportemberként dolgozok és élek. Legtöbbször biciklin láthatsz a Beliczay szigeten és vonzáskörzetében.

Attila

Érd-Parkvárosban élek 2013 óta. Pár éve csatlakoztam a helyi környezetvédő egyesülethez, majd a természetőr csapathoz, mert érdekel a globális környezetvédelem, a teremtett világunk megismerése, a természeti értékeink tisztelete és megóvása, a mikrokörnyezetünk tisztasága, illetve a fenntartható fejlődés. Ez a személyes érdeklődés és törekvés jól illeszkedik az említett önkéntes szervezetek tevékenységébe. Aktívan szeretnék tenni is a fenti célok elérése és a szemléletformálás érdekében. Szemétszedéseken, faültetéseken, energiaközösségi és egyéb zöldítő programokon veszek részt. Továbbá szívesen támogatom a csapatot a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és megerősítésében. Szakmámból adódóan a pénzügyi forrásokat célzó pályázati tevékenységbe is szívesen bekapcsolódok a rendelkezésemre álló idő függvényében.

Lajos

A természet köszöni szépen, jól megvan nélkülünk, emberek nélkül is! Nekünk viszont szükségünk van rá, sokan mégis mostohán bánnak vele! Szerencsére egyre többen vagyunk, akik hajlandók is tenni azért, hogy ez megváltozzon. Példamutató számomra az érdi polgári természetőrség tagjainak önzetlen tenni akarása, meggyőződésük, hogy amiben külön-külön hiszünk, azt együtt – minden nehézség ellenére – el is tudjuk érni!

István

Most rajtunk a sor. Szerencsére egyre többen vagyunk, még ha látszólag a szemét is egyre több. Először a felháborodást aztán az undort kell legyőzni, amikor más szemetében turkálunk. De a szemetet ember dobta ki az erdőbe, rétre, bokrokba. Azt hiszem, amikor azt összeszedjük a természettől kérünk bocsánatot.

Erzsi

Az elsők között csatlakoztam ehhez a jó csapathoz. Közösen próbáljuk a mi szép környezetünket a jelen és a jövő nemzedék számára megőrizni. Igyekszünk mi magunk is Érd és környékének élővilágát és tájképi értékét minél jobban megismerni, hogy ezt minél több embernek átadhassuk.

Zoli

40 éve járom a környéket, mindig találok valamit, ami megerősíti a tájhoz való kötődésemet. Szeretek itt lenni, tehát védem. Főleg a Fundoklia-völgy, a Biai-erdő és Felső-Parkváros Levendulás útjain járok.

Geri bá

2012-ben költöztünk Érdre. Sport területen dolgozom. Főleg szellemi vezetőnk (Zsolt) hatására és elhivatottságát látva álltam be a csapatba. Főként a Rókahegy és az Érd parkvárosi rész területeit járom, felügyelem. Remélem idővel méltó tagja lehetek ennek a remek kezdeményezésnek.


Érdi Környezetvédő

és Városszépítő Egyesület

Székhely: 2030 Érd Alsó u. 9.

Adószámunk: 18692354-1-13