TEVÉKENYSÉGÜNK

EGYESÜLET


Az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület célja lakóhelyünk, Érd természeti, épített és kulturális értékeinek, megismerése, megismertetése, és megóvása, az ezt veszélyeztető problémák feltárása, nyilvánosságra hozatala, kezelése; környezetvédő szemlélet és magatartásforma kialakítása és terjesztése, az emberek környezeti öntudatra ébresztése társadalmi összefogás elősegítése a városért és természeti környezetéért, legfőképpen az itt lakó emberek életminőségének javításáért.

ÉRDI KLÍMAPARK PROJEKT


Olyan parkot álmodtunk meg Érd Fenyves-parkváros szívében, amely hűsítő zónaként funkcionál mindannyiunk számára, ugyanakkor közösségi-edukációs térként is hatással van az ide betérőkre. Nem épített érzetű, hanem természeti képű, igazi „Lassulj le, szemlélődj, töltődj fel!” park a mindennapok sodrásában.

LÉGSZENNYEZETTSÉG-MÉRÉS

Szenzoraink Érd hat pontján mérik a levegő minőségét és szolgáltatnak naprakész adatokat. Városszerte öt óvodára, valamint a Budai út és a Diósdi út kereszteződésénél levő önkormányzati épületre tettünk egy-egy szenzort. A levegőben levő aeroszol részecskék mennyiségét mérjük, ezt a köznyelvben szálló pornak nevezik.

POLGÁRI TERMÉSZETŐRSÉG

Az Érdi Polgári Természetőrség küldetése, hogy Pest megye legnagyobb városában méltó helyen kezeljük és védjük a körülöttünk található természeti területeket és értékeket, valamint hogy segítsük a helyi lakosokat a természet megismerése és a vele való együttélés lehetőségei felé. Munkánkat önkéntesként végezzük.

Érdi Környezetvédő

és Városszépítő Egyesület

Székhely: 2030 Érd Alsó u. 9.

Adószámunk: 18692354-1-13