Fenntartható életmód Érden

Fenntartható életmód Érden – az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület programsorozata
Hogyan élhetünk környezetkímélőbben, fenntarthatóbban?
Az elkövetkező hetekben a fenntartható életmóddal foglalkozunk, hasznos, gyakorlatias információkkal és tanácsokkal segítünk mindenkinek, aki szeretne lépéseket tenni egy élhetőbb jövő irányába.
Cikksorozatunkban:

  • bemutatjuk azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik segíthetnek céljaink elérésben,
  • beszélgetünk a városi szolgáltató cégekkel, hogy hogyan támogathatjuk egymást,
  • megmutatunk hasznos oldalakat és praktikus információkkal segítünk egy új viselkedés és szokásrend kialakításában.

Nem titkolt célunk, hogy segítünk egymásra találni, célunk egy partnerségi rendszer kiépítése a fenntartható jövő építése érdekében.

Legyetek partnereink az Érdi Zöld Civil Hálózat létrehozásában!

A program a Föld Órája eseménnyel indul; adjunk egy órát a Földnek, adjunk egy órát magunknak, hogy átgondoljuk fogyasztási szokásainkat és valós szükségleteinket.

A programsorozat 2023. március 25-től a Föld Órájától június 5-ig a Környezetvédelmi Világnapig tart. A sorozat kiemelt figyelmet szentel a Föld Napjának (04.22.), a Fenntarthatósági Témahétnek (04.24-28.), a Méltányos Kereskedelem Napjának (05.02), a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónak (05.15.), a Magyar Természet Napjának (05.22.) és az EU Nemzeti Parkok napjának (05.24.).

Központi témáink az egészséges életmód, a fenntartható divat, az egészséges táplálkozás, a csomagolásmentes vásárlás, lépések a hulladék minimalizálás felé, az alternatív közlekedési lehetőségek egy zöldebb környezet, illetve a biodiverzitás lesznek.

Az ÉRDKöVE honlaponján áprilistól blogot indítunk ahol részletesebben tudunk foglalkozni a témákkal és terveink között szerepel ún. mini műhelybeszélgetések szervezése a nagy érdeklődést kiváltó témákban (a beszélgetéseket a Magyar Földrajzi Múzeumban tervezzük megtartani).

Az iskolai fenntarthatósági témahéten filmklubot indítunk, amelynek első állomása a Magyar Földrajzi Múzeumban lesz (erre április elejétől lehet majd regisztrálni).

Elsőként a „Kojot négy lelke” című animációs filmet tűzzük műsorra, a filmet követően Gauder Áronnal, a film egyik alkotójával találkozunk és beszélgetünk majd.

A filmklub második alkalmán a „Kiss the Ground” című film közös megtekintését tervezzük, amit követően a permakultúrás gazdálkodásról beszélgetünk majd.
Ha szeretnél csatlakozni a programhoz, van jó ötleted, információd vagy szívesen lennél partnerünk, kérlek írj kommentet vagy keress minket e-mailben!


Érdi Környezetvédő

és Városszépítő Egyesület

Székhely: 2030 Érd Alsó u. 9.

Adószámunk: 18692354-1-13